Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
JOVANOVIĆ: Žao mi je što se nisam dogovorio sa Vučićem

Foto: http://istina.ldp.rs

JOVANOVIĆ: Žao mi je što se nisam dogovorio sa Vučićem

Šef poslaničke grupe LDP -SDA Sandžaka Čedomir Jovanović izjavio je danas da mu je žao što sa mandatarom Aleksandrom Vučićem nije uspeo da se dogovori oko načina na koji bi zajedno odgovorili na ključne probleme u Srbiji.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Žao mi je što mi nismo uspeli da se dogovorimo, ne oko toga da LDP bude u vladi ili da ja zauzmem neko mesto ministra koje danas predložite, već oko toga na koji načina da zajedno odgovorimo na ključne probleme u zemlji, jer do sada u tome nismo bili uspešni", rekao je Jovanović tokom skupštinske rasprave o novoj vladi.

Jovanović je dodao da je ekspoze mandatara bio dug, ali da se ipak nije moglo čuti na koji način će se rešiti ključna pitanja od kojih zavisi budućnost zemlje.

"Voleo bih da kažete na koji način ćemo dati odgovor na ključna pitanja, omogućavanje dolaska investitora, sprečavanja odlaska lekara, mladih iz zemlje", rekao je Jovanović.

On je upitao premijera i kako će reštiri problem Kosova i Metohije.

"Ako ste već o tome ćutali juče, da li možete da nam kažete, šta ćemo uraditi sa ‘Gordijevim čvorom Kosova’, koje mi imamo u preambuli, a većina sveta na OI kao nezavisnu zemlju", upitao je Jovanović Vučića i dodao da ne zna ni za jednu državu koja je tako nesto prihvatila i odrekla se dela teritorije, ali ni za jednu zemlju koja je sebe dovela u tu situaciju.

"A posebno ne znam ko ima pravo da rizikuje opstanak čitavog naroda zbog nespremnosti da to društvo menja, kako bi ono bilo u stanju da prođe test realnosti", rekao je Jovanović.

Navodeći da je Vučić juče komentarisao u ekspozeu kritike kojima je izložen, Jovanović mu je rekao da i sam "dobro zna kakva je naša politika, te da niko od nas ne može reći da je u njoj pronašao bog zna kakvo zadovoljstvo".