Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Jovanović: Zvali su me u Srebrenicu, ići ću

Foto: sandzakonline.com

Jovanović: Zvali su me u Srebrenicu, ići ću

Predsednik Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je dobio poziv i da će 11. jula ići na komemoraciju u Srebrenici.

Srbija
Izvor: N1

On je za N1 rekao da je to njegova ljudska potreba, kao i da ranije nije išao u Potočare, ali da mu je žao što se 11. jul politizuje.

„Ja sam podržao odlazak Vučića prošle godine i žao mi je zbog onoga što se tamo desilo... Žao mi je što se politizuje 11. jul“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, odluka da državni vrh Srbije nije poželjan u Srebrenici doneta je kako bi se "vratio neki mir".

„Doneta je odluka da se ne zovu na komemoraciju u Potočarima politički predstavnici koji bi bili povod za neki sukob zbog svojih stavova oko toga šta se desilo u Srebrenici. Ja mislim da je sve to loše. Ako je njihova želja da naši lideri ne idu, oni treba da poštuju tu odluku“, smatra Jovanović.

On je napomenuo da je "lično njegova ljudska potreba da se bori protiv zla, da se pojavi u Srebrenici i pošalje poruku da "u Srbiji postoji razumevanje za bol i nesreću tih ljudi, da postoji spremnost i snaga da gradimo naše odnose i trajno očuvamo mir".

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je ranije da u Potočarima 11. jula nisu poželjni pojedinci i predstavnici institucija koje negiraju genocid, ali je istakao da uprkos tome ta opština želi dobru saradnju sa Srbijom.

Mandatar Aleksandar Vučić rekao je da su predstavnici Srbije razumeli poruke iz Srebrenice i da ne žele da prave problem na komemoraciji u Potočarima.