Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Jugović (PS): Ako Vulin neće, ja ću se kandidovati za predsednika Srbije

Bratislav Jugovic. Foto: Glas zapadne Srbije

Jugović (PS): Ako Vulin neće, ja ću se kandidovati za predsednika Srbije

Potpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović razmišlja o kandidaturi za predsednika Srbije na izborima koji se održavaju naredne godine, saznaje Danas.

Srbija
Izvor: Danas

Jugović nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje da li će učestvovati u "trci" za tu funkciju, ističući da će se u septembru izjasniti da li će biti kandidat za predsednika ili se neće kandidovati.

"Na predsedničkim izborima mora da postoji kandidat levice. Ako se Aleksandar Vulin u međuvremenu odluči da se kandiduje za predsednika Srbije, ja ću odustati. Ako se budem kandidovao, neću biti kandidat Pokreta socijalista, zato što ću podneti ostavku na partijsku funkciju, ali očekujem da me simpatizeri i članstvo Pokreta socijalista glasaju, navodi Jugović za Danas.

Kandidaturu za predsedničke izbore do sada su najavili aktuelni predsednik Tomislav Nikolić, lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Tomislav Nikolić je krajem aprila izjavio da će se kandidovati jer će, kako je rekao, i dalje biti potreban premijeru Aleksandru Vučiću.

"Mislim da Vučiću treba Nikolić", naglasio je tada i izrazio uverenje da će Vučić za tri ili četiri godine moći da vlada i bez njegove podrške.

Rasim Ljajić izjavio je nedavno da veruje da će osvojiti veći broj glasova na predsedničkim izborima nego što mnogi smatraju.

"Stojim sa obe noge na zemlji, svestan sam i šansi i pozicije, ali smatram da imam mogućnost da se kandidujem i verujem da ću osvojiti veći broj glasova nego što mnogi smatraju", kazao je Ljajić za B92.