Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
JURNJAVA PO BEOGRADU ZA teroristom ID iz Sirije!

Foto: alo.rs

JURNJAVA PO BEOGRADU ZA teroristom ID iz Sirije!

Prema nezvaničnim informaciijama, policija ima informaciju da se u Beogradu nalazi jedan od najtraženijih pripadnika ID-a Abdul Baset el Sarout iz Sirije.

Srbija
Izvor: alo.rs

El Sarout je u Beograd stigao zajedo sa migrantima, a bezbednjaci tvrde da ne treba paničiti zbog te informacije, jer nema igleda za bilo kakav teroristički napad u Srbiji.

Prema pisanju dnevnog lista "Alo!" Sarout verovatno beži glavom bez obzira iz Sirije zbog situacije u toj zemlji.

Momir Stojanović iz Odbora za kontrolu službi bezbednosti Skupštine Srbije navodi za „Alo!” da tako istaknuti član ISIS-a nije bez pomoći inostranih centara moći koji imaju interese u njegovoj zemlji. Naš sagovornik ne očekuje bilo kakve terorističke akcije ISIS-a u Beogradu zbog registrovanja Abdula Baseta el Sarouta na našoj teritoriji.

"Pojavljivanje Abdula Baseta el Sarouta iz Sirije na našoj teritoriji pokušaj je zapadnih moćnika koji imaju svoje interese u Siriji da ga izvuku iz te zemlje i u nekoj drugoj fazi ga vrate da odigra ulogu", ističe Stojanović i dodaje da veruje da je Sarout u direktnom kontaktu sa, na primer, američkim obaveštajno-bezbednosnim sistemom.