Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KADAR DS PRED SUDOM zbog malverzacija u vezi sa rekonstrukcijom "Bulevara"! BIJELIĆ uzeo MILIONE EVRA?

Aleksandar Bijelić/ Foto: YT printscreen

KADAR DS PRED SUDOM zbog malverzacija u vezi sa rekonstrukcijom "Bulevara"! BIJELIĆ uzeo MILIONE EVRA?

Bivši gradski menadžer Aleksandar Bijelić se sumnjiči da je oštetio budžet glavnog grada za ogromnu cifru, i to zbog rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra 2009. godine.

Srbija
Izvor: Tanjug

Bilo je mnogo medijskih spekulacija u vezi sa podizanjem optužnice protiv bivšeg gradskog menadžera Beograda Aleksandra Bijelića, a danas je Viši sud potvrdio da će ona biti podignuta.

Pored Bijelića, tu je još osam okrivljenih, a oni se terete za zloupotrebe u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu 2009. godine. Braniće se od optužbe da su oštetili budžet Beograda za 642 miliona dinara, odnosno, oko šest miliona evra.

U saopštenju suda se precizira da je krivično vanpretresno veće 12. septembra donelo rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, "prihvaćenu na zastupanje od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu".

Tako se Marko Blagojević, Danka Šotra, Slobodan Stević i Elizabeta Troha, terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

"Aleksandru Bijeliću, Radovanu Drči, Slavku Božiću i Nadi Ćubić stavljena je na teret zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, a Miletu Zekiću da je isto delo izvršio pomaganjem", navodi se u tom saopštenju.

Optuženi i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu na ovo rešenje u roku od tri dana od prijema rešenja.

Svi oni su dosad u pritvoru proveli po nekoliko meseci.