Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KAKO SE TROŠE PARE OD PRETPLATE? Poslovna tajna, TVRDE U RTS!

Ilustracija/ NB

KAKO SE TROŠE PARE OD PRETPLATE? Poslovna tajna, TVRDE U RTS!

RTS je proglasio poslovnom tajnom sve transakcije koje su vršene od početka 2009. do juna ove godine!

Srbija
Autor: Nova borba

Plaćate li i Vi pretplatu? Onda će Vas sigurno zanimati kakav odgovor je dobio novosadski advokat Miroje Jovanović na pitanje u vezi sa podacima o njoj!

Naime, "medijski servis Evropske Srbije", kako je RTS sebe nazivao, odgovore na takvo Jovanovićevo pitanje praktično je okarakterisao, verovali ili ne, kao poslovnu tajnu.

Tako se navodi u Rešenju RTS-a od pre nedelju dana, kojim je odbijen zahtev Jovanovića da mu se dostave podaci o transakcijama u prethodnom periodu.

"Više gluposti i bezobrazluka na jednom mestu nisam pročitao odavno, jer pored tvrdnje da se zahtev za dostavu podataka o transakcijama odnosi na 'ogromnu količinu podataka', kako kažu iz RTS-a 'što predstavlja enormnu količinu informacija'", rekao je Jovanović.

On ističe da takva odluka RTS-a bez pogovora navodi da se ti podaci iz nekog razloga "zataškavaju".

"Naravno, odmah po prijemu ove neviđene budalaštine, podneo sam predstavku OEBS-u i žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću", rekao je taj advokat za naš portal.

On je na svojoj internet stranici izneo pregled zakonskih odredbi koje pokazuju i dokazuju da je RTS otvoreno slagao i "pravo na znamo sve" pretvorio u "pravo da znamo ponešto", istakavši da se javni medijski servis "ogrešio" o Zakon o javnim medijskim servisima, kao i o Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

On se osvrnuo i na komentar RTS-a o "ogromnoj količini podataka i enormonoj količini zahtevanih informacija", istakavši da je podatke bilo moguće dostaviti u štampanom ili odgovorajućem elektronskom formatu, odnosno na CD-u.

"Podatke koje sam tražio biće mi dostavljeni kad-tad. Mora se znati gde idu pare od pretplate koju plaćaju građani Srbije, kako se novac troši i raspoređuje, te koliki su honorari pojedinih umišljenih novinarskih veličina i zašto se ti podaci skrivaju?", zaključio je Jovanović.

 


Rts-ovac:  
Ni mi sami koji radimo u ovoj kuci ne znamo zasto su nam manja primanja od prosecne plate u republici Srbiji.Ima mnogo nepravilnosti u deljenju novca za plate,puteve,varijabile.A sta reci o raznim ugovorima,stetni toliko da inspekcija MORA doci i proveriti!!!

06.10.2016 08:41h    22     22


Bojan:  
RTS ne odgovara ni posle deset meseci gledaocima koji,po kriterijima koje je odredio Medijski servis imaju pravo na oslobadjanje od pretplate!

05.10.2016 17:49h    23     21