Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KAKVA TORTURA: Građevinska inspekcija sprečila čišćenje Hrama Svetog Spasa u PRIŠTINI!

Foto: www.eparhija-prizren.com

KAKVA TORTURA: Građevinska inspekcija sprečila čišćenje Hrama Svetog Spasa u PRIŠTINI!

Inspekcija i komunlana policija ne dozvoljvaju predstavncima SPC-a ni fekalije da iznesu iz Hrama Svetog Spasa.

Srbija
Izvor: Tanjug

Danas je građevinska inspekcija zajedno sa komunalnom policijom u Prištini ušla u Hram Svetog Spasa i naložila radnicima Eparhije raškoprizrenske da prekinu sa čišćenjem unutrašnjosti crkve.

Monasi i sveštenici te eparhije su sklanjali fekalije, smeće i korov ispred tog nedovršenog prvoslavnog Hrama u Prištini, kada im je naloženo da ovustave sa time.

Radnici su popodne, kako je Tanjugu rekao jedan od njih, prekinuli farbanje ulaznih vrata u manastir, koja su postavljena kako bi se sprečilo da crkva bude stecište narkomana, beskućnika i javni toalet.

"Rečeno nam je da su došli po prijavi građana koji su naveli da u crkvi neko izvodi nelegalne radove", opisao je susret sa građevinskom inspekcijom i komunalnom policijom, jedanan od radnika.

Na vratima crkve Hrista Spasa ostavljen je poziv u kojem se navodi da je izvođač radova dužan da se javi šefu građevinske inspekcije u Opštini Priština.

Podsećanja radi, nedovršeni Hram Hrista Spasa nebrojeno puta je oskrnavljen u poslednjih 17 godina, postavljen je eksploziv i nasilno je pretvoren u javni toalet.

Pre nekoliko dana ,u tom Hramu je podmetnut i požar.