Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KANDIDUJE SE I BEZ SNS Nikolić kandidat grupe građana?

Foto: predsednik.rs/Sava Radovanović

KANDIDUJE SE I BEZ SNS Nikolić kandidat grupe građana?

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić planira da izađe na predsedničke izbore kao kandidat grupe građana, ukoliko ga ne podrži Srpska napredna stranka.

Srbija
Autor: Alo!, NB

Kako piše list „Alo!“ Nikolić će se u svakom slučaju naći na listi kandidata, a prema saznanjima beogradskog lista on je sve bliži da se kandiduje kao predstavnik grupe građana.

- Nikoliću smeta što se naprednjaci još ne izjašnjavaju o njegovoj kandidaturi, a i boli ga to što je često bio ostavljen da se sam brani kada su ga mediji napadali i što niko iz stranke tada nije stao na njegovu stranu - kaže dobro bavešteni sagovornik “Alo!-a”

Izvori bliski “SNS-u” kažu da bi Nikolić možda i pristao da odustane od kandidature zbog istraživanja javnog menjenja koja pokazuju da ne uživa veliku popularnost, ali njegovo okruženje na to ne pristaje.

- U protekle četiri godine pod predsednikove skute se sakrilo mnogo onih koji uživaju velike privilegije zahvaljujući njemu. Za njih je Tomin opstanak na funkciji pitanje života i smrti, a njegov odlazak bi doživeli kao brodolom - tvrdi naš izvor.

Politički analitičar Branko Radun kazao je za “Alo!” da je sve izvesnije da Aleksandar Vučić ne podrži Nikolića u predsedničkoj trci.

Radun kaže da pobednika na predsedničkim izborima treba tražiti u onom kandidatu kojeg će podržati premijer Vučić, jer uživa ogromnu podršku u narodu.