Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KATNIĆ PSOVAO I PRETIO ŠOJGUU I LAVROVU: Otkriveni novi detalji na suđenju za "državni udar"

Foto: Printscreen

KATNIĆ PSOVAO I PRETIO ŠOJGUU I LAVROVU: Otkriveni novi detalji na suđenju za "državni udar"

​Loši scenariji lažne afere "državni udar" svakim danom postaju očigledniji i neuverljiviji.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Juče je na suđenju u Višem sudu u Podgorici povodom takozvane afere “državni udar” svoju odbranu iznosio predsednik Demokratske narodne partije i član Predsedništva Demokratskog fronta Milan Knežević.

Knežević je negirao krivicu, dodajući da ne razume, uz sve intelektualne napore, ono što mu optužnica stavlja na teret, prenosi Glas Moskve.

„Nisam kriv. Ovde se radi o montiranom procesu protiv srpskog naroda. Na optuženičkoj klupi se nalaze samo Srbi iz Srbije i Srbi iz Crne Gore. Mi treba da budemo primer svima koji pokušaju da se bore protiv vlasti kako će završiti.“

Optuženi Knežević kazao je da je „tipovan“ od septembra prošle godine za optužnicu, samo zato što je Srbin i što je protiv NATO-a.

On je dodao da su i pre potvrđivanja optužnice, Duško Marković i Milo Đukanović naveli da će biti potvrđena.

Nije smeo znati ruski jezik

Knežević je istakao deo optužnice u kom se navodi da je telefon trebalo da bude predat funkcioneru DF koji govori ruski.

On je otkrio da je u novembru 2016. dao intervju na ruskom jeziku, ali da ga solidno govori, a ne perfektno, i da je dobio pitanja unapred i da je čitao spremne odgovore.

Konstatovao je da njegovo solidno znanje ruskog nije dovoljno za komande preko telefona, kako stoji u optužnici.

„Pa da sam išao u Moskvu da kujem državni udar, ne bih kupovao kreditnom karticom usred Moskve knjigu Josipa Brodskog“, poručio je Knežević.

Ističe da nema od čega da se krije, kao i da želi da u sudnici demontira ovaj sudski proces.

Specijalni državni tužilac rekao da će Lavrovu i Šojguu *** majku, ako mu ne isporuče optužene

Knežević je ispričao da mu je prilikom saslušanja Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić poručio:

„‘Reci tim tvojima, Lavrovu i Šojguu, da ću im *** majku, ako mi ne isporuče Šišmakova i Popova’, kazao mi je Katnić“, naveo je Knežević.

Nakon ovoga prvi put je burno reagovala sudija Suzana Mugoša, sprečivši ga u daljem izlaganju. Nakon kratke prepirke, Knežević je nastavio odbranu.