Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kavazović: U Beogradu je začeto zlo

Foto: igbd.org

Kavazović: U Beogradu je začeto zlo

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović kritikovao je srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića i predsednika RS Milorada Dodika zato što su u ponedeljak boravili u Beogradu.

Srbija
Izvor: Tanjug

Kavazović smatra da su Ivanić i Dodik u ponedeljak trebalo da budu u Prijedoru gde je obeležen Dan belih traka", a juče i na obeležavanju zvorničkih žrtava, a ne u Beogradu gde je, kako je rekao, začeto zlo.

"Juče (u ponedeljak) su neki bili u Beogradu, a trebalo je da svi budu u Prijedoru i trebalo je da danas budu ovde sa nama. Jer tamo se i zlo začelo, zlo koje je pogodilo ovu zemlju. Začelo se tamo. Oni su otišli tamo da svedoče tom zlu", rekao je Kavazović na jučerašnjem pomenu zvorničkim žrtvama.

On je rekao da su "neki" trebalo da budu ne samo na tom pomenu, već i dan ranije u Prijedoru na obeležavanju Dana belih traka.

"Vidite ono što i ja vidim, znate ono što i ja znam. Svedočite onome čemu i ja svedočim. Ubijali su nas nevine, odvodili u logore, i sada traže od nas da o tome ne pričamo. Mi ćemo govoriti istinu ma koliko ona bila za nas teška i gorka, za njih je još gorča i još teža", rekao je poglavar IZ u BiH, preneli su bosanski mediji.

Bošnjaci, rekao je, nisu narod koji mrzi, ali jesu narod koji pamti i koji neće odustati od svog pamćenja.

"Naravno, želimo živeti sa našim komšijama u miru. Najveća naša pobeda je mir. Mi želimo živeti u miru, ali nećemo biti slepi da oni koji su ovo sve učinili i oni koji ovo sve negiraju i oni koji se ispod zločinca Radovana Karadžića potpisuju sa 'Idemo dalje', i oni koji su stali iza takvih, mi nećemo biti slepi na to. Neka ne misle da to ne vidimo", naveo je Kavazović i dodao da to ne govori iz ljutnje, nego iz pune svesti.