Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Keri čestitao izbornu pobedu Vučiću

Foto: https://twitter.com/johnkerry

Keri čestitao izbornu pobedu Vučiću

Kerijevu čestitu Vučiću je uručio ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat.

Srbija
Izvor: Tanjug

Državni sekretar SAD Džon Keri čestitao je danas premiejru Srbije Aleksandru Vučiću izbornu pobedu i poručio da će njegovo liderstvo i ubuduće biti od suštinskog značaja da se održi fokus i zamajac za postizanje postavljenih ciljeva.

Kerijevu čestitu Vučiću je uručio ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat.

U Kerijevoj čestitki se navodi:

"Drago mi je što ćemo biti u prilici da nastavimo da radimo na ispunjavanju zajedničkih prioriteta, uključujući sprovođenje procesa evropskih integracija, podsticanje regionalnog pomirenja i jačanje naših bilateralnih odnosa.

Unapred se radujemo mogućnostima da podržimo zalaganja vaše Vlade u cilju unapređenja vladavine prava, borbe protiv korupcije, razvoja ekonomije i normalizacije odnosa sa Kosovom. Pohvalio bih i Vaše lične napore u cilju unapređenja odnosa sa susedima. Vaše liderstvo će i ubuduće biti od suštinskog značaja da se održi fokus i zamajac za postizanje ovih ciljeva“, navodi se u čestitki američkog državnog sekretara, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Ambasador Skat je, tokom razgovora, naglasio da je poverenjem glasača premijer Vučić dobio snažnu podršku da nastavi u pravcu kojim je krenuo u prethodnom mandatu.

Srpski premijer je, zahvaljujući na čestitkama, rekao da Srbija ostaje privržena evropskom putu, a da je očuvanje stabilnosti ključno za napredak celog regiona.

Premijer je, takođe, naglasio da će prvi let Er Srbije za Njujork u junu ove godine biti simbol napretka odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.