Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kineski ambasador Mančang na zadatku da odmah počne sa projektima

Foto: Tanjug

Kineski ambasador Mančang na zadatku da odmah počne sa projektima

Ambasador NR Kine u Beogradu Li Mančang odmah krenuo o otvaranje privrednih projekata njegove zemlje u Srbiji i zahvalio se u ime predsednika Đinpinga na veličanstvenom dočeku

Srbija
Izvor: Sputnjik

Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang preneo je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je od predsednika Si Đinpinga dobio zadatak da odmah krene u realizaciju svih projekata koji su dogovoreni tokom posete.

Li Mančang je preneo i izraze duboke zahvalnosti kineskog predsednika i njegove supruge na sjajnom dočeku i veličanstvenom gostoprimstvu koje su doživeli tokom posete Srbiji, saopštila je predsednikova Pres služba.

Nikolić i Li Mančang saglasili su se da su projekti vezani za smederevsku Železaru i izgradnju pruge Beograd-Budimpešta apsolutni prioritet.

Takođe, pošto se svega nekoliko dana nakon posete kineskog predsednika još nekoliko kineskih kompanija izjasnilo da su zainteresovane za investiranje u Srbiju, potrebno je posvetiti se izradi novih zajedničkih projekata koji bi omogućili dodatna ulaganja u srpsku privredu.

Predsednik Srbije i ambasador Kine razgovarali su i o mogućnostima ulaganja kineskih kompanija u srpsku namensku industriju i u poljoprivredno-prerađivačku industriju.