Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KO SVE RADI U PROSVETI Direktor PREBIO učenika pa NAGRAĐEN NOVOM FOTELJOM

Foto: Južne vesti

KO SVE RADI U PROSVETI Direktor PREBIO učenika pa NAGRAĐEN NOVOM FOTELJOM

Slučaj iz Niša pokazuje veliku slabost našeg prosvetnog sistema.

Srbija
Autor: Južne vesti

Aktuelni direktor niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zoran Jonić još u vreme dok je bio direktor Osnovne škole “Čegar” udarao je učeniku glavu o zid i za to je pravosnažno osuđen, pišu “Južne vesti”.

To mu međutim, nije smetalo da postane direktor ustanove u kojoj se radi sa decom, jer je to delo okaraterisano kao prekršaj, a ne kao krivično delo.

“Južne vesti” više meseci istraživale su ovaj slučaj, a dokumentacija do koje su došli pokazuje da je Jonić naočigled vaspitačice i roditelja pretukao jednog učenika.

Na sudu se tada pojavio i svedok koji je ispričao kako je Jonić dete koje je spremačica pokušavala da udalji jer je ušao na sporedni ulaz uhvatio rukom za uvo, povukao ga, naredio mu da spusti ruku, a zatim za uzeo za glavu i udario u zid.

“Udarac glavom u zid je odjeknuo tako da su se i učiteljica i moja supruga okrenule i pogledale u njihovom pravcu”m ispričao je svedok sudiji.

Jonić je proglašen krivim prema Članu 6. stav 3. tadašnjeg Zakona o javnom redu i miru.

Iako kazna za delo za koje je osuđen Jonić ide do 30.000 dinara, sudija mu je izrekao kaznu od 1.000 dinara i paušal od 200 dinara.

On je u međuvremenu, 2008. godine, imenovan za direktora Predškolske ustanove "Pčelica" i još je na toj funkciji. U to vreme je bio kadar G17/URS, a 2012. je prešao u SNS.