Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kome verovati? MUP tvrdi da MILENOVIĆEVA LAŽE, ona tvrdi da je smetala DRŽAVI!

Miroslava Milenović/ Foto: mc.rs

Kome verovati? MUP tvrdi da MILENOVIĆEVA LAŽE, ona tvrdi da je smetala DRŽAVI!

Iz MUP-a navode da je doskorašnja članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović iznela neistine o radu tog ministarstva.

Srbija
Izvor: Agencije

Bivša članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović za list "Blic" istakla je propuste MUP-a u istrazi o napadu koji se dogodio na nju prošle godine. Sada MUP navodi da je policija u "temeljnoj i intenzivnoj istrazi preduzela sve" kako bi identifikovala napadača na bivšu članicu Saveta za borbu protiv korupcije.

"Milenović je pre godinu prijavila medijima, ali ne i policiji da je napadnuta u ulazu njene zgrade, uz obrazloženje da ne veruje policiji, koju je uzgred u tom periodu obučavala po osnovu jednog projekta. Ona je u početku odbijala svaku saradnju sa policijom i tek nakon više pokušaja, policajac je uspeo da stupi u kontakt sa njom", stoji u saopštenju.

Izjavu Miroslave Milenović da njeni prijatelji nikada nisu bili saslušani o tom napadu kao i da kamere nisu izuzete radi rekonstrukcije incidenta, MUP je okarakterisao kao "apsolutnu neistinu".

Prema navodima MUP-a, bivša članica Saveta za borbu protiv korupcije kazala je policajcima da ima oteklinu iznad levog oka, oteklinu korena nosa sa ogrebotinom, kao i oteklinu na levoj strani jagodične kosti, kao i da je "bespredmetno to fotografisati, jer postoje ljudi koji su je videli nakon napada koji o tome mogu da posvedoče".

MUP je naveo da su po nalogu tužilaštva, policajci u okviru "sveobuhvatne istrage" obavili sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilji identifikacije napadača na Miroslavu Milenović.

"Obavljen je razgovor sa vlasnicima i korisnicima zgrade, predsednikom kućnog saveta, radnicima EDB, Lekarske komore Beograda, menjačnice, turističke agencije, kao i preduzeća koja se vode na navedenoj adresi, predsednikom kućnmog saveta. Nikome od njih nisu bili poznati bilo kakvi detalji navedenog napada, niti im je poznato da je bilo ko izvodio radove na električnim instalacijama", piše u saopštenju.

Dodaje se da su policajci izvršili kontrolu svih objekata i radnji u neposrednoj blizini i izuzeli više video zapisa, na kojima pregledom nisu uočena lica koja bi mogla biti izvršioci napada na Miroslavu Milenović.

"Pripadnici policije time su završili svoj rad po nalogu tužilaštva, kome je prosleđen detaljan izveštaj", stoji u saopštenju.

Bivša članica vladinog Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović fizički je napadnuta u novembru 2015. godine u haustoru zgrade u kojoj živi, a nekoliko puta je istakla da iza tog napada stoji "država".