Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Konsultacije kod Vučića: Od osmeha do tužbe

Foto: Tanjug/Oskana Toskić

Konsultacije kod Vučića: Od osmeha do tužbe

Prvi krug konsultacija kod mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića završen je danas.

Srbija
Autor: NB

Vučić je od 14 časova počeo razgvore sa predstavnicima stranaka, a prvo je razgovara sa Ivicom Dačićem koji je kazao da je spreman nastavi zajedničku saradnju u budućoj vladi sa Vučićem, ako se on za to odluči. Takođe je rekao da mu se Vučić osmehnuo.

Posle njega Vučić je primio Šešelja, a mediji su ovaj susret najavili kao njihovo prvo viđenje u četiri oka u poslednjih osam godina. Mandatar je primio i Sašu Radulovića, ali je taj sastanak trajao jedva 15 minuta, jer je Radulović pokušao da mu uruči tužbu, a nakon toga je izjavio da je Vučić počeo da ga vređa, pa su napustili sastanak.

Ispred koalicije SDS-LDP-LSV na razgovoru su se pojavili Nenad Čanak i Čedomir Jovanović, a Čanak je posle tog susreta rekao da neće ući u vladu, dok je Jovanović izjavio da je spreman da podrži vladu koja se zalaže za ulazak u Evropsku uniju. Taj sastanak bio je najduži.

Poslednji na redu bio je lider “Dveri” Boško Obradović, dok je predsednica DSS-a, njegovog koalicionog partnera pre izbora, Sanda Rašković Ivić odbila da dođe na razgovor. To su učinili i Boris Tadić i Bojan Pajtić.

Vučić će sutra razgovarati sa predstavnicima manjinskih partija, a do kraja nedelje trebalo bi da bude poznato ko će ući u novu vladu.


Vučić zadovoljan

Vučić je danas izjavio da je večeras izjavio da je zadovoljan razgovorima sa predstavnicima parlamentarnih lista. On je na konfereniciji za medije rekao da je čuo različite ideje i predloge, kao i da će neke od njih uvrstiti u svoj ekspoze.

"Najpre sam razgovarao sa predstavnicima koalicije SPS-JS, ti razgovori su bili otvoreni, govorili smo o ciljevima koji se u velikoj meri podudaraju. Dogovorili smo nastavak razgovora u narednom periodu. Zatim sam se sastao sa predsednikom SRS Vojislavom Šešeljem i to je bio otvoren i učtiv, pristojan razgovor. Šešelj je izneo svoje ideje, reako je da je spreman na saradnju ako se Vlada Srbije odrekne evropskog puta. Rekao sam mu da je Srbija na evropskom putu. Bilo je korisno“, rekao je Vučić.


Komentarišući sastana sa Sašom Radulovićem rekao je da je to bilo kao da sa nekim ko nije došao da razgovara.
”Kako su mi rekli saradnici, izašao napolje i rekao 'Drugarice, učiteljice, Perica mi je nešto rekao'. Neka plače, neka kuka, neka se žali. Nikoga se ne plašim, svakome u lice kažem šta mislim“, kazao je Vučić.