Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Konsultacije počele, Vučić sa Šešeljem posle osam godina

Foto: Tanjug/ screenshot

Konsultacije počele, Vučić sa Šešeljem posle osam godina

Kandidat za predsednika vlade Aleksandar Vučić stigao je danas oko 13.30 u Skupštinu Srbije, gde će održati konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.

Srbija
Izvor: Tanjug/ Blic

Vučića su u parlamentu dočekale predsednica Maja Gojković i potpredsednica SNS i poslanica te stranke Marija Obradović.

Lider SNS će, kako je ranije navedeno u saopštenju te stranke, sa predstavnicima izbornih izabranih lista razgovarati o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti osnovne tačke programa nove vlade.

Vučić će prvo u 14 sati razgovarati sa predstavnicima SPS, a sat kasnije i sa radikalima, koje će predstavljati lider Vojislav Šešelj.

Šešelj, koji će se danas prvi put posle osam godina sresti oči u oči sa mandatarom Aleksandrom Vučićem, kaže da nema unapred spremljene uslove, zahteve ni scenarija.

- Imam pred sobom stanovište SRS, naše ideje, i njih ću da zastupam. Saslušaću i ideje i šta premijer ima da kaže, možda ću i komentarisati i to je to - kazao je Šešelj uoči današnjih konsultacija sa mandatarom o formiranju nove vlade.

Šešelj je ponovio da je radikalima neprihvatljivo svako insistiranje na ulasku Srbije u EU i da su za veće okretanje Rusiji, te da će takav stav ponoviti Vučiću.

U 16 sati Vučić će obaviti konsultacije s predstavnicima Pokreta "Dosta je bilo", potom i sa LDP i LSV, dok će u 18 sati razgovarati sa predstavnicima pokreta Dveri.

Demokratska stranka danas je saopštila da neće učestvovati u konsultacijama, navodeći da ne žele da učestvuju u vladi koju vodi SNS.

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić zahvalila je Vučiću na pozivu i poručila da bi dolazak delegacije te stranke bio bespredmetan, budući da su stavovi SNS i DSS potpuno suprotni.

Na konsultacije neće doći ni predstavnici SDS.

Vučić je ranije rekao da će razgovarati sa predstavnicima svih stranaka koje to žele, ali da to ne znači da će oni ući u vladu.

Nova vlada bi, prema njegovim najavama, trebalo da bude formirana do 16. juna.