Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KONSULTACIJE SE NASTAVLJAJU, evo ko će razgovarati sa Vučićem sutra

Foto: wikimedia.org

KONSULTACIJE SE NASTAVLJAJU, evo ko će razgovarati sa Vučićem sutra

Predsednik Republike Aleksandar Vučić, na osnovu Ustava Srbije, sutra po podne će nastaviti konsultacije sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsednika Vlade Srbije.

Srbija
Izvor: Tanjug

Vučić danas održava prvi deo konsultacija, a za sada je razgovarao sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", predsednikom SPS-a Ivicom Dačićem i JS-a Draganom Markovićem, sa predstavnicima SRS-a i DSS-a.

Redosled konsultacija drugog dana:

14.00 - Izborna lista: Savez vojvođanskih Mađara

15.00 - Izborna lista: Bošnjačka demokratska zajednica

16.00 - Izborna lista: SDA Sanddžaka

17.00 - Izborna lista: Partija za demokratsko delovanje

18.00 - Izborna lista: Zelena stranka

Dolazak su potvrdile Savez vojvođanskih Mađara (SMV), Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ), Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Zelena stranka. SDA Sandžaka najavila je da se neće odazvati pozivu predsednika Srbije.

Šef poslaničke grupe SVM u Skupštini Srbije Balint Pastor potvrdio je Tanjugu da će se odazvati pozivu na konsultacije.

Kako kaže, ta stranka se uvek do sada odazivala na konsultacije i prirodna je stvar da se odazove i ovom sastanku koji se saziva na osnovu Ustava, jer je normalno da predsednik želi sa sasluša mišljenje svih izbornih lista.

"Mi imamo i koalicioni sporazum sa SNS-om i ta koalicija funkcioniše. Neke ciljeve smo već realizovali i očekujemo realizaciju i drugih, pa se nadamo da ćemo imati prilike i o tome da razgovaramo", rekao je Pastor.

Lider Bošnjačke demokratske zajednice i poslanik u Skupštini Srbije Muamer Zukorilić takođe je potvrdio Tanjugu da će se predstavnici te izborne liste odazvati pozivu na konsultacije.

Na razgovor sa predsednikom Srbije na Andrićev venac doći će i predstavnici Zelene stranke i Partije za demokratsko delovanje, potvridli su Tnjugu Goran Čabradi i Riza Halimi.

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka neće se odazvati pozivu na konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, saopšteno je iz te partije.

"SDA Sandžaka je više puta razgovarala sa Aleksandrom Vučićem, pa i njegovim prethodnikom Tomislavom Nikolićem, o stanju i položaju bošnjačkog naroda u Srbiji, sa ciljem i predlogom poboljšanja statusa i prava Bošnjaka u Srbiji, međutim pozitivnih rezultata nije bilo", kaže se u saopštenju.

Svi sastanci će biti održani u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, Andrićev venac 1, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.