Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KONTROLORKA Bus Plusa tražila ženi sa STOMAKOM DO ZUBA dokument da je TRUDNA

Ilustracija Foto GSP

KONTROLORKA Bus Plusa tražila ženi sa STOMAKOM DO ZUBA dokument da je TRUDNA

Ili papir koji potvrđuje trudnoću ili napuštanje vozila.

Srbija
Autor: NB

Kontrolorka Bus Plusa tražila je od trudnice koja je pred porođajem potvrdu da je trudna, kako ne bi morala da napusti prevoz. To je posvedočio jedan od ljudi na Facebook stranici “Uživo iz beogradskih tamvaja i buseva”. U poruci objavljenoj na stranici stoji da je kontrolorka ženi koja ima “stomak do zuba” tražila da dokaže trudnoću dokumentom ili napusti vozilo.

Foto: Facebook/Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva


“Gledam i slučaj juče šta priča kontrolorka trudnici. Verovali ili ne, traži joj bilo kakav dokument da je trudna, a ženi stomak do zuba, samo što se ne porodi. Kaže kontrolorka da mora da ima dokument da je trudna, inače mora da napusti vozilo. Gledam i ne verujem šta se dešava, je*** te zemljo moja- piše u objavljenoj poruci.

Poruka je vrlo brzo izazvala mnogo komentara besnih Beograđana, a neki su čak kontrolorima preporučili da sa sobom nose aparat za ultrazvuk.

Trudnice u Beogradu imaju besplatan prevoz gradskim saobraćajem. Kako se navodi na sajtu Bus Plusa za to im se izdaje posebna kartica, a da bi je dobile moraju fotokopiju lične karte, lekarsko uverenje o trudnoći koje sadrži procenu datuma porođaja, a ono mora imati pečat ginekologa i pečat zdravstvene ustanove. Da li bi bilo u redu tražiti takvu dokumentaciju od trudnica i tražiti je od žene koja je očigledno trudna prosudite sami.