Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kosjerić: Obilne padavine nanele šut sa brda

Foto: pixabay.com

Kosjerić: Obilne padavine nanele šut sa brda

Obilne padavine i grad, koji su u ponedeljak popodne pogodili nekoliko sela u Kosjeriću, prouzrokovali su velike štete i probleme.

Srbija
Izvor: Tanjug

Najteža situacija je u zaseoku Renovica u selu Seča Reka, koje godišnje zadesi nekoliko elementarnih nepogoda.

Potok koji prolazi pored domaćinstva Nebojše Mihailovića, za kratko vreme, naneo je sa okolnog brda veliku količinu šuta.

„Bujica je naišla, video sam da odozgo ide sve i svašta - kamenje, trupci su mi ušli u pomoćni objekat. Stara kući moga dede gde sam jeo 40 godina...a više nema ništa“, priča Mihajlović.

Pošto je bujica protutnjala kroz dvorište Mihailovića, nastavila je ka kući Ljiljane Petrović.

„ Našla sam se u čudu. Kuća i sve zgrade bile su odjednom potopljene a ja sama bolesna žena. Došao je komšija da me izvede“, rekla je Petrovićka.

Ali, problemi se tu ne završavaju. Rečica Renovica koja je proteklog vikenda presušila, u ponedeljak se roku od sat vremena izlila.

Usled poplava, klizišta i grada, u pojedinim delovima Kosjerića vanredna situacija na snazi je bila od marta do pre neki dan. Juče je ponovo proglašena u Seča Reci.

U lokalnoj samoupravi kažu da će pomoći u meri u kojoj budu mogli, ali da su se za pomoć obratili premijeru Srbije i Kancelariji za obnovu.

Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić rekao je da se moraju preduzeti određene mere da se sanira ono što se sanirati može.

Nadaju se i da će ubuduće štete biti daleko manje, jer je opština dobila pet automatskih protivgradnih sistema, koji će u funkciji biti od septembra.