Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kovač: Reći ću Dačiću da Srbija mora da promeni zakon o ratnim zločinima

Screenshot

Kovač: Reći ću Dačiću da Srbija mora da promeni zakon o ratnim zločinima

Kovač će sutra u Subotici prisustvovati obeležavanju 26. godišnjice osnivanja DSHV-a, a sastanak sa Dačićem je zakazan za 16.15 č u subotičkoj Gradskoj kući

Srbija
Izvor: Agencije

Šef hrvatske diplmatije Miro Kovač, koji sutra dolazi u Srbiju, rekao je da će srpskom kolegi Ivici Dačiću preneti da Srbija mora da poštuje evropske standarde i da neće moći da ima zakon o ratnim zločincima.

"Taj zakon će Srbija morati da promeni", rekao je kategorično Kovač u izjavi za medije.

On je ponovio da bez promene tog zakona "nema ulaska u EU za Srbiju".

"Poznati su kriterijumi, sve je jasno", kazao je Kovač..

Kovač je rekao da će mu biti drago da sutra u Vojvodini, kao izaslanik predsednice Kolinde Grabar Kitarović, podrži Hrvate koji tamo žive da konačno uživaju u, kako je rekao, svim manjinskim pravima i tome što imaju svog zastupnika.

"Videću Dačića, kojem ću jasno reći da je naša želja da budućnost bude evropska. Znači, da moraju biti i evropski standardi, a to znaci da Srbija neće moći da ima takav zakon o ratnim zlocinima. Moraće ga promeniti ako misli ući u EU. To će jasno tako biti i primenjeno od Hrvatske, u prijateljskom duhu", rekao je Kovač.

Kovač će sutra u Subotici prisustvovati obeležavanju 26. godišnjice osnivanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), a sastanak sa Dačićem je zakazan za 16.15 č u subotičkoj Gradskoj kući.