Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KRALJEVO: Policija ubila muškarca koji je pretio bombom

Foto: milosevac.com

KRALJEVO: Policija ubila muškarca koji je pretio bombom

Policija u Kraljevu ubila je muškarca koji je sinoć pretio da će aktivirati bombu u kući punoj ljudi.

Srbija
Izvor: RTS

Prethodno su pokušali da uhapse D. J. (1985) u blizini autobuske stanice zbog pretnji da će baciti bombu na policijsku stanicu u Kraljevu, ali i sumnje da je u prethodnih nekoliko dana izvršio više teških krađa.

Međutim, D. J. je prilikom pokušaja hapšenja izvadio ručnu bombu i zapretio da će je baciti na policajce. Pripadnici MUP-a su kasnije sa njim uspostavili kontakt mobilnim telefonom, ali uprkos pregovorima, on nije želeo da se preda.

Nakon toga, policajci su locirali kuću gde se sa bombom skrivao osumnjičeni, a u objektu se, u tom trenutku, nalazilo još deset osoba, među kojima i jedna osamnaestomesečna beba i četvoro dece od šest do 13 godina. Tu je bila i njegova petnaestogodišnja devojka.

Pošto je pretio da će baciti bombu, pripadnici policije su bili primorani da upadnu u kuću, a D. J. je tada pokušao da je aktivira, zbog čega su ga policajci lišili života.

Jedan od policijskih službenika je prisebnom i brzom intervencijom uspeo je da dođe do D. J., pre nego što je bacio bombu, i tako spreči daleko veću tragediju u kojoj su mogla da stradaju deca i ostali prisutni u kući, navodi se u saopštenju policije.