Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kraljevski par prisustvovao Vaskršnjoj liturgiji u hramu Svetog Save u Stokholmu

Prestolonaslednik Aleksandar sa suprugom u hramu Svetog Save u Stokhomu/ Foto: Kraljevske novine.rs

Kraljevski par prisustvovao Vaskršnjoj liturgiji u hramu Svetog Save u Stokholmu

Prestolonaslednik Aleksandar je u svoje lično ime, ali i u ime svoje porodice čestitao Vaskrs prisutnim vernicima, ali i svima koji ovaj praznik nad praznicima proslaljaju u vremenu i u skladu sa odlukama i sveštenom tradicijom Vaseljenskih sabora

Srbija
Izvor: Kraljevske novine.rs

Srpski Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovali su Vaskršnjoj liturgiji u hramu Svetog Save u Stokholmu, kojom je načelstvovao Njegovo Preosveštenstvo Episkop britansko-skandinavski G. Dositej, uz sasluženje sveštenstva eparhije britansko-skandinavske i uz prisustvo više stotina vernika.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar je 5. oktobra 2014. godine zajedno sa Princezom Katarinom prisustvovao činu osvećenja hrama Svetog Save u Stokholmu, koji je tada osvetio Njegova Svetost Patrijarh Srpski G. Irinej. Prestolonaslednik je veoma srećan što je praznik nad praznicima proveo sa vernim narodom Eparhije britansko-skandinavske, šaljući im jasnu poruku da mi u matici nismo zaboravili na njih, da i kada su daleko od svoje Otadžbine nisu sami, i da ni oni ne smeju da zaborave svoju Otadžbinu, jer svako od nas u životu ima samo jednu Otadžbinu, a naša Otadžbina je Srbija – poručio je Prestolonaslednik Aleksandar Srbima u Stokholmu.

Episkop britansko-skandinavski G. Dositej blagodario je Kraljevskom paru što su svojim prisustvom na liturgiji, dodatno ulepšali praznik nad praznicima kome se svi radujemo, istakavši da svaki dolazak Prestolonaslednika i Princeze na tlo Eparhije britansko-skandinavske budi nadu u jedinstvo, slogu i ljubav među vernim narodom, ne samo u ovoj Eparhiji, već među srpskim narodom gde god on bio.

Prestolonaslednik Aleksandar je u svoje lično ime, ali i u ime svoje porodice čestitao Vaskrs prisutnim vernicima, ali i svima koji ovaj praznik nad praznicima proslaljaju u vremenu i u skladu sa odlukama i sveštenom tradicijom Vaseljenskih sabora, upućujući poruku mira i vere u večni život, u svetlosti i istini.

Njihova Kraljevska Visočanstva protekla tri dana borave u Stokholmu kao gosti švedskog Kralja Karla XVI Gustava i Kraljice Silvije.