Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KREĆE MODERNIZACIJA pruge Stara Pazova - Novi Sad

Foto: glaszapadnesrbije.rs

KREĆE MODERNIZACIJA pruge Stara Pazova - Novi Sad

​Vrednost radova je 247,9 miliona dolara, a finansiraju se iz ruskog kredita od 800 miliona dolara

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

U prvom tromesečju iduće godine kreće i modernizacija otvorene pruge Stara Pazova — Novi Sad pošto je danas potpisan Aneks 3.2 ugovora ruskog kredita o obnovi srpskih železnica.

Čelnici ruske kompanije „RŽD Internešenel“ i „Srpskih železnica“ potpisali su danas „Aneks 3.2“ ruskog kredita za radove na otvorenoj pruzi na deonici Stara Pazova — Novi Sad.

Potpisivanje ovog aneksa omogućiće otpočinjanje radova na modernizaciji te deonice u prvom kvartalu iduće godine, prenosi Glas Moskve.

Vrednost radova je 247,9 miliona dolara, a finansiraju se iz ruskog kredita od 800 miliona dolara namenjenog za obnovu srpskih železnica.

Ugovor su u Vladi Srbije potpisali generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Miroljub Jevtić i generalni direktor „RŽD Internešenel“ Sergej Pavlov.

Reč je o radovima na otvorenoj pruzi na ovoj deonici, ukupne dužine 40,4 kilometra, koja je deo buduće brze pruge Beograd—Budimpešta.

Potpisivanjem Aneksa 3.2 su praktično ugovorena sva sredstva iz ruskog kredita namenjena obnovi srpskih železnica, koji treba da bude realizovan do kraja 2021. godine.

Trenutno su u toku radovi na tunelu Čortanovci ispod Fruške Gore, po Aneksu 3.1.