Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KRIVIČNA PRIJAVA Ministarstva građevinarstva protiv MRKONJIĆA

Foto: Medija centar Beograd

KRIVIČNA PRIJAVA Ministarstva građevinarstva protiv MRKONJIĆA

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnelo je krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv 14 odgovornih lica, a među njima je i bivši ministar Milutin Mrkonjić.

Srbija
Izvor: RTS

Krivična prijava je podneta zbog deonice puta Ub–Lajkovac na Koridoru 11, koja nikada nije puštena u saobraćaj. U osnovu tog dela puta ugrađena je glina, zbog čega je došlo do pucanja gornjeg sloja i sleganja auto-puta.

Prema navodima Ministarstva, ceo slučaj je "raspleten" nakon što su "Putevi Srbije" konstatovali oštećenja na toj deonici, i zatražili od "Koridora Srbije" da daju predlog sanacije.

"Koridori" su, potom, zatražili od Saobraćajnog instituta CIP da da mišljenje, a CIP je utvrdio da su korišćeni nekvalitetni materijali, zbog čega je došlo do sleganja auto-puta, i predložio rekonstrukciju 4,5 kilometara.

Sanacija već urađenog auto-puta koji je koštao 75 miliona evra moraće da se plati iz budžeta, a za te radove biće potrebno više od osam miliona evra.

Na spisku osumnjičenih su i direktori tri građevinska preduzeća, izvođača radova, kao i inženjeri Instituta za puteve, "Koridora Srbije" i Saobraćajnog instituta CIP, koji su bili angažovani kao nadzorni organ i trebalo je da ukažu na propuste i korišćenje neadekvatnog materijala.

Kako Tanjug prenosi, Mrkonjić, ministar za infrastrukturu od 2008. do 2012, nije zasad hteo da komentariše potez Ministarstva.