Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KRKOBABIĆ: Radnicima "Pošte" deo dobiti, a ne trinaesta plata

Foto: ozonpress.net

KRKOBABIĆ: Radnicima "Pošte" deo dobiti, a ne trinaesta plata

Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić je govorio o nezadovoljstvu radnika "Pošte" i odluci da deo dobiti preduzeća bude podeljen zaposlenima

Srbija
Izvor: RTS

Milan Krkobabić, koji je do prošle godine bio direktor "Pošta Srbije", je izjavio da je o situaciji u tom preduzeću konkretno govorila premijerka Ana Brnabić i da, kada predsednik vlade definiše stav, nije primereno da bilo ko pojedinačno iznosi stavove.

Ministar je poručio da penzioneri ne moraju da brinu i da će penzije biti redovne i sigurne.

Što se tiče konkursa za direktora "Pošte", koji je u toku, Krkobabić kaže da se to pitanje rešava i da se izbor odvija u strogo zakonom određenoj proceduri.

Ističe da je za njega, kao lidera PUPS-a, prihvatljiv svaki izbor koji odrede nadležni.

Prethodnih nedelja nezadovoljni radnici "Pošte su izašli na ulice. Posle razgovora sa premijerkom Brnabić, ministrom Krkobabićem i v. d. direktorkom Mirom Petrović, reprezentativni sindikati su prekinuli štrajk.

U međuvremenu je 47 radnika suspendovano jer su tokom protesta blokirali distributivne centre u Zemunu i Novom Sadu.

"Zadrugarstvo je juče vaskrslo"

Govoreći o formiranju zadruga i dodeli bespovratnih sredstava, Krkobabić navodi da je, u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja, zemljoradničkim zadrugama do sada dodeljeno ukupno 105 miliona dinara.

Krkobabić je rekao da su prema podacima APR-a od 11. aprila do sada formirane 182 zadruge i da je namera da se u 500 sela formira 500 zadruga.

Juče je potpisano osam ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za četiri postojeće i četiri novoosnovane zemljoradničke zadruge.

Ukupno je, navodi Krkobabić, dodeljeno 105 miliona dinara, uključujući i četiri zadruge kojima su sredstva dodeljena ranije.

Kaže da su kriterijumi za dodelu sredstava jednostavni i da su se vodili idejom obnove zadrugarstva.

Ministar ističe da je zadrugarstvo juče vaskrslo, i da je formiranje zadruga prekretnica, koreniti događaj "koji menja stvari".

Što se tiče nastavka programa, Krkobabić kaže da je sad u toku probni period i da je "pred nama period od tri godine".

Napominje da građani i stručnjaci sledeće godine očekuju još više novca, i da se on slaže sa tim da sredstva treba da budu znatno veća, ali da će se videti koliko sredstava bude dozvoljavao budžet Srbije.