Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kukan (Evropski parlament): Odnosi Beograda i Brisela nepromenjeni

Eduard Kukan/ Foto: eppgruop.eu

Kukan (Evropski parlament): Odnosi Beograda i Brisela nepromenjeni

Kukan očekuje nastavak partnerske saradnje sa novom vladom u Beogradu.

Srbija
Autor: NB, Tanjug

Predsednik Odbora Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Eduard Kukan izjavio je da se u Evropskom parlamentu se ne oseća postojanje promena u odnosima Beograda i Brisela.

Brisel vidi Srbiju kao pouzdanog partnera i isto očekuje od naše zemlje, navodi Kukan.

Ocenio je i da ne postoje opravdani razlozi za dizanje tenzija između dve strane, kao i da očekuje nastavak partnerske saradnje sa novom vladom u Beogradu.

”Ne mislim da ono što se dešava u Srbiji znači i podizanje tenzija između Beograd i Brisela. Mislim da će se situacija brzo smiriti. Evropski parlament očekuje nastavak saradnje sa novim vlastima u Srbiji čim vlada bude formirana”, izjavio je Kukan za Tanjug.

Kukan kaže da Evropski parlament smatra Srbiju za svog pouzdanog partnera i da isto očekuju od srpske strane. On ocenjuje da će partnerski odnosi Beograda i Brisela preovladati, pogotovo kada se formira nova vlada u Beogradu i kada se krene u konkretan posao.

”Ne bi trebalo da bude razloga za eskalciju. Mi smo partneri. Kao i usvakom partnerskom odnosu može doći do tenzija, ali komunikacija partnera mora da ostane normalna i da se nastavi sa poslom”, rekao je Kukan.

Predsednik parlamentarne grupe za Srbiju u Evropskom parlamentu kaže i da nije dobro kada se predstavnik EU u jednoj zemlji nađe na meti kritika i napada, pogotovo kada je to zasnovano na medijskim navodima. On ipak očekuje da će se trenutna situacija brzo smiriti i da neće biti daljih smetnji odnosima Beograda i Brisela.

Eduard Kukan podseća da je Evropski parlament i do sada pružao podršku Srbiji na njenom evropskom putu i da će to činiti i u budućnosti.