Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LAVROV u Srbiji sredinom decembra

Sergej Lavrov/ Foto: interaztv.com

LAVROV u Srbiji sredinom decembra

Ambasador Čepurin najavio dolazak Sergeja Lavrova.

Srbija
Izvor: RTS/ Politika

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov boraviće u u Beogradu 12. i 13. decembra, a sa srpskim zvaničnicima razgovaraće o aktuelnim svetskim procesima i situaciji u regionu, ali i bilateralnim odnosima, izjavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

Čepurin je za Politiku rekao da će se Lavrov u Beogradu sastati sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

On je rekao da ruski šef diplomatije u Srbiju dolazi sa "jasnim temama razgovora", a kako je ocenio, dolazak Lavrova, "jednog od ključnih ljudi u svetskoj politici" događaj je od isključive važnosti.

"To je znak poštovanja prema rukovodstvu Srbije i srpskom narodu", rekao je ambasador i dodao da je "Lavrov u poslednje tri godine uspostavio svojevrsne odnose sa Ivicom Dačićem, kao i sa predsednikom i premijerom Srbije".

Čepurin je podsetio da Rusija dosledno podržava Srbiju faktički u svim pitanjima, ali i onim ključnim poput Kosova i Metohije i Republike Srpske.

On je podsetio da je Lavrov duže od jedne decenije u centru međunarodnog života.