Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Lavrov: ZAPAD NE KRIJE PRITISAK na Rusiju i Srbiju

Sergej Lavrov, Foto: Tanjug

Lavrov: ZAPAD NE KRIJE PRITISAK na Rusiju i Srbiju

​Mi imamo takav odnos jer volimo naše zemlje, Srbi vole i Rusiju kao što Rusi vole Srbiju, kazao je Lavrov.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Rusija i Srbija postaju objekti neprikrivenog pritiska Zapada, a zapadne zemlje pokušavaju da iskoriste interes Srbije ka evrointegracijama protiv Rusije, izjavio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

Komentarišući reči srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da Zapad pokušava da primora Srbiju na antiruske stavove zarad evrointegracija, Lavrov je rekao:

"Nema puno onih u Evropi koji mogu tako jednostavnim rečima da iskažu svoj odnos prema onome što se dešava", prenosi Glas Moskve.

On se pohvalio i toplim prijemom u Srbiji, kazavši da je veliki broj ljudi, uprkos nevremenu prisustvovalo ceremoniji polaganja venaca u memorijalnom kompleksu „Oslobodiocima Beograda“.

"Nisu to plaćeni ljudi bili na tim dešavanjima, građani su došli samoinicijativno. Takav odnos mi imamo, jer volimo naše zemlje, a pored toga Srbi vole i Rusiju, kao što i Rusi vole Srbiju“, dodao je.

Podsetimo, Lavrov je u Srbiji boravio u dvodnevnoj poseti 21. i 22. februara, gde se sastao sa najvišim srpskim političkim vrhom i prisustvovao brojnim dešavanjima u Beogradu.