Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LAŽNI POLICAJCI oteli i maltretirali 35 migranata

Ilustracija/ Foto: Tajug, arhiva

LAŽNI POLICAJCI oteli i maltretirali 35 migranata

Hteli da im iznude novac

Srbija
Izvor: Alo

Grupu od 35 migranata koju su lažni policajci oteli na bugarsko-srpskoj granici i pet dana je držali zatočenu u barakama u Rakovici spasao je međunarodni SOS poziv jer je MUP Srbije odmah posle registrovanja poziva pohapsio otmičare!

Kako „Alo!” saznaje, četvorica otmičara su iza rešetaka i tamo im je uručena tek podignuta optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok su dvojica njihovih saučesnika još u bekstvu.

Tužilaštvo tereti šestoricu optuženih za krivično delo otmice zbog toga što su 35 Avganistanaca, među kojima je bilo i dece, od 5. do 10. jula ove godine držali bez hrane i vode u barakama bez prozora u Borskoj bb u Rakovici i svakodnevnim batinama i pretnjama smrću ih prisiljavali da im daju po 5.000 evra.

Migranti su do srpske granice došli peške iz Bugarske. Na granici su ih sačekali optuženi Goran A. (54), Saša S. (38) i Nenad S. (27), koji su im se predstavili kao policajci i na silu ih ugurali u kombi i dovezli u Rakovicu. Zatvorili su ih u tri barake bez prozora u Borskoj bb i uskraćivanjem hrane i vode, kao i svakodnevnim batinama i pretnjama pokušali su od njih da iznude po 5.000 evra.