Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LDP dobija resor zdravstva u novoj Vladi?

Foto: www.mc.rs

LDP dobija resor zdravstva u novoj Vladi?

Najveće promene očekuju se u ministarstvima zdravlja, prosvete i pravde, a LDP Čedomira Jovanovića se nada da će dobiti osobu koja će naslediit Zlatibora Lončara

Srbija
Izvor: Blic

Lider LDP Čedomir Jovanović nada se da će ta stranka dobiti resor u novoj Vladi Srbije, a prva želja mu je Ministarstvo zdravlja, piše danas "Blic".

Kako se za najzahtevnija ministarstva, s obzirom na poslove i probleme koje ih čekaju, smatraju zdravstvo, prosveta i pravda, Jovanović se, prema saznanjima tog lista, nada da će jedan od tih vrućih kolača mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić prepustiti nekoj drugoj stranci, odnosno LDP-u.

Jovanović se najviše nada zdravstvu, koje ujedno ima i ogroman budžet na raspolaganju, a izvor "Blica" navodi da lider LDP ne bi hteo da on bude postavljen za ministra, već da to bude osoba pod njegovom kontrolom.

Jovanović smatra da Vučiću treba podrška u parlamentu kada je reč o promeni Ustava, ali i da bi za imidž vlade bilo poželjno da u njoj bude neka opoziciona stranka, u ovom slučaju upravo LDP.

Vučić je juče, povodom navoda da će u budućoj vladi biti i LDP, rekao da nema šta na to da kaže, prenosi "Blic".