Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LDP napušta pregovore na Vračaru zbog DJB

LDP logo

LDP napušta pregovore na Vračaru zbog DJB

Radulovićev pokret od svojih partnera po svaku cenu pravi političke neprijatelje, što predstavlja presedan i politički bezobrazluk, navodi se u saopštenju stranke

Srbija
Izvor: Agencije

Liberalno demokratska partija saopštila je da napušta pregovore o formiranju lokalne vlasti u beogradskoj opštini Vračar zbog ponašanja pokreta Dosta je bilo.

- Liberalno demokratska partija napustila je pregovore o formiranju vlasti na opštini Vračar, s obzirom na to da su se oni pretvorili u ono na šta smo na vreme upozoravali, na jeftin rijaliti u kojem je sve svedeno na broj funkcija i privilegija koje određena organizacija treba da dobije kako bi zadovoljila svoje apetite - izjavio je odbornik LDP Vračar Mihailo Grupković, ocenjujući da DJB nastavlja sa ucenama, navodi se u saopštenju.

On ističe da je LDP razočaran stavom da po svaku cenu pokret „Dosta je bilo“ mora postaviti predsednika opštine iz svojih redova, "vešto to maskirajući navodnim principima i uprkos sopstvenom priznanju, iznetom na jučerašnjim pregovorima, da su oni ekipa ljudi koja se okupila 15 dana pred izbore i koja ne zna faktički ništa o principima dobrog upravljanja opštinom jer se time nikad u životu nisu ni bavili", ukazao je Grupković.

On navodi da je LDP odlučio da u daljim pregovorima ne učestvuje, jer oni postaju stranačka pijaca koja nikada nije zanimala Liberalno demokratsku partiju.

- Krajnje neodgovorno, van svake političke kulture i međusobnog poštovanja, Radulovićev pokret od svojih partnera po svaku cenu pravi političke neprijatelje, što predstavlja presedan i politički bezobrazluk - ocenio je Grupković.

Prema njegovim rečima, transparentnost, viđlivost funkcionera, javnost njihovog rada, kao načela političkog delovanja za LDP predstavljaju kulturu funkcionisanja koju su uspostavili još pre deset godina u radu Liberalno demokratske partije, kao i radu svojih članova koji su reuzimali vlast u određenim opštinama i gradovima.

- Ti zahtevi za nas nisu sporni, imajući u vidu da su upravo deo naše politike i ponašanja. Međutim, javnost mora biti upoznata da se o ovim temama razgovaralo u senci sebičnih interesa koje pojedinci iz vrha pokreta DJB uspostavljaju, željni mogućnosti da od Vračara naprave novi Savski venac, opštinu u kojoj vladaju kršeći sve principe za koje se navodno zalažu - naveo je LDP.