Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LDP ne želi NIKOLIĆA NITI VUKA JEREMIĆA ZA PREDSEDNIKA!

Čedomir Jovanović/ Foto: LDP

LDP ne želi NIKOLIĆA NITI VUKA JEREMIĆA ZA PREDSEDNIKA!

Lider Libralno-demokratske partije obećao da će učiniti sve kako bi demokratska opozicija imala zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima.

Srbija
Autor: Nova borba

On je na stranačkom kongresu u Kragujevcu poručio da LDP ne želi Tomislava Nikolića na mestu predsednika države, te da stranka želi da iz predstojećih izbora Srbija izađe "prvi put sa predsednikom koji će zaista predstavljati čitavo društvo".

Jovanović je istakao da je LDP o takvom zajedničkom kandidatu demokratske opozicije spreman da razgovara, uz poruku da opozijcija ne sme od predsedničkih izbora praviti alibi za neuspeh na parlamentarnim.

"Gurati ljude u politički sukob iz kog ćemo, prvo, izaći kao gubitnici, a potom, ono što je mnogo gore, izgubiti priliku da zemlju vratimo u normalu, jer će ona otići u još dublje podele od onih koje su karakteristične za ovaj trenutak u kojem se nalazimo", kazao je Jovanović i dodao da opozicija mora drugačije da se odnosi prema predsedničkim izborima "jer bi ovakav način mogao dovesti do mogućnosti da ljudi izgube svaku nadu da je uopšte moguće doći do neke promene".

Jovanović je istakao da je spreman da razgovara sa Zaštitnikom građana Sašom Jankovićem, ukoliko on odluči da se kandiduje

"Vrlo rado ću razgovarati sa Sašom Jankovićem ako odluči da se kandiduje i ako bude želeo taj razgovor. I najiskrenije, svakom ko pokaže sposobnost da vodi tu vrstu politike, mislim da smo dužni da pomognemo, i da tu nema nikakvih dilema", kazao je Jovanović.

O Vuku Jeremiću, za koga se uveliko spekuliše da bi mogao da se kandiduje za predsednika Srbije, nije imao reči hvale.

"Mislim da je Vuk Jeremić veliki kalkulant, on je oduvek to bio. Nije on nikakav desničar, on je to postao onda kada je to u Srbiji bilo korisno. Nisi mogao da budeš Koštuničin ministar spoljnih poslova, a da vodiš našu politiku. Pa, još kad je video da ga zbog toga podržavaju svi, što bi to menjao. On se neće kandidovati na ovim izborima, osim ukoliko u njima ne bude video neku korist za sebe, koju ja, u ovom trenutku, ne mogu da naslutim, jer on zna da će se u tom slučaju kadidovati Vučić i da će u duelu sa Vučićem izgubiti", zaključio je Jovanović.