Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LDP neće biti deo vlasti?

Foto: www.mc.rs

LDP neće biti deo vlasti?

Liberalno demokratska partija neće biti deo nove Vlade Srbije piše “Blic”.

Srbija
Izvor: Blic, NB

Beogradski list navodi da je nakon više nezvaničnih razgovora između mandatara Aleksandra Vučića i lidera LDP Čedomira Jovanovića, male šanse da ta partija bude u vlasti i dobije da vodi neki resor.

“Blic” piše da je Jovanović otišao na more, što potkrepljuje tvrdnje da Jovanović neće biti u vladi.

Nije, međutim, poznato da li je letovanje zakazao nakon što je dobio signal iz kabineta premijera da ne računa na saradnju ili ga je Vučić „otpisao“ kada je dobio informaciju da lider LDP roni na Hrvatskom primorju dok još nije odlučeno ko će biti u izvršnoj vlasti.

Sastav nove vlade, prema poslednjim informacijama, trebalo bi da bude poznat do sredine avgusta i dolaska MMF-a.

Kako saznaje „Blic“, i tokom sastanka nemačkog ambasadora Aksela Ditmana i premijera Vučića pre dva dana bilo je reči o novoj vladi.

- Ambasadora je interesovalo hoće li ista koalicija nastaviti da radi ili će se u vladi naći neki novi koalicioni partner poput LDP-a. Vučić se samo nasmejao, jasno stavivši do znanja Ditmanu da ne želi da govori na tu temu - kaže sagovornik „Blica“.

Prema nekim verzijama, Jovanović je trebalo da dobije Kancelariju za pridruživanje Evropskoj uniji i nekoliko državnih sekretara za svoje stranačke kadrove, a pričalo se i da je kandidat za ministra zdravlja.