Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LDP: Politika je ono u čemu se razilazimo sa SNS

LDP logo

LDP: Politika je ono u čemu se razilazimo sa SNS

Liberalno demokratska partija saopštila je da je jasno da danas nema mesta u Vladi Srbije za tu stranku, a da ni u prošlosti drugi akteri na vlasti nisu imali snage za LDP u vladi.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Nisu želeli da uvedemo Srbiju u NATO, čime bismo učinili sigurnijom budućnost zemlje, niti da usvojimo stav da je Srebrenica genocid, što je preduslov mira u BiH. Nije bilo snage za liderstvo u politici pomirenja i uspostavljanja novih odnosa Prištine i Beograda, i iskrenog regionalnog partnerstva sa Hrvatskom", naveo je LDP.

Odnos prema LDP-u je, kako tvrde, mera spremnosti da se konkretno iskorači iz stani-kreni politike, da se dođe do zaista reformske vlade.

LDP navodi da je zato funkcioner SNS Igor Mirović u pravu kada kaže da je politika ono u čemu se, kao i do sada, razilaze LDP i SNS.

"Ove političke razlike nisu posledice nekog hira, već našeg stava da nema kompromisa oko suštinskih pitanja sa kojima se suočava naše društvo", napominje se u saopštenju.

"Jasno nam je i da je pritisak spolja bio prejak. Srbija mnogo više gubi od SNS-a i LDP-a zbog nemogućnosti dogovora oko sprovođenja takve politike", tvrdi se u saopštenju.

"LDP će svoj odnos prema budućoj vladi graditi na osnovu politike koju bude sprovodila, podržaćemo svaki korak u dobrom smeru i biti oštra opozicija svemu što društvo vuče unazad", kaže se u saopštenju.

Na svakoj stranci leži odgovornost da učini sve da period, u kojem je društvo talac neodgovorne politike i nesposobnih političara, što kraće traje, naveo je LDP u saopštenju.