Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LDP poziva SRBIJU NA GEJ PARADU!

Prošlogodišnja gej parada u Beogradu/ Foto: tf.rs

LDP poziva SRBIJU NA GEJ PARADU!

Iz LDP-a napominju da svom snagom podržavaju održavanje gej parade.

Srbija
Autor: Nova borba

Ta stranka pozvala je sve svoje članove, simpatizere, ali i ostale građane, da prisustvuju ovoj manifestaciji koja se održava u nedelju, 18. septembra.

"Moderan i civilizovan svet nameće ljudska prava kao osnovna, nedeljiva i ona koja su uvek i svuda zagarantovana svakom pojedincu u društvu. Strah i strepnja moraju ustupiti mesto razumevanju, pažnji i toleranciji.U nedelju ćemo šetati, nadajući se da će i celo društo tog dana pokazati razumevanje, solidarnost, pružiti podršku i poslati široj javnosti poruku da Srbija pripada modernom svetu. Takav svet, kakav mi sanjamo i za koji se borimo, kao primarne vrednosti ističe društvo bez podela, razlika i straha", navodi se u saopštenju Liberalnodemokratske partije.

Iz te sranke naglašavaju da država taj dan ima obavezu da pokaže da se ni pod kojim uslovima neće uskratiti podrška ovoj manifestaciji i jedinstvena prilika da razne organizacije i građani pokažu solidarnost sa onima koji svakoga dana brane svoje ljudsko pravo i dostojanstvo, svesni da na taj način brane svakog čoveka pojedinačno.