Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Legija ostaje da služi kaznu u "Alkatrazu"

Foto: opustise.rs

Legija ostaje da služi kaznu u "Alkatrazu"

Predsednik Apelacionog suda u Beogradu danas je pravosnažno odlučio da Legija ostane na odsluženju kazne od 40 godina zatvora u posebnom odeljenju požarevačkog zatvora Zabela poznatom kao “Alkatraz”.

Srbija
Izvor: Tanjug

Ovom odlukom predsednik Apelacionog suda je odbio kao neosnovanu žalbu nekadašnjeg komadanta Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije i potvrdio odluku Višeg suda od 8. jula, prema kojoj Ulemek ostaje do još dve godine u Alkatrazu, objavljeno je na sajtu tog suda.

U tom zatvoru koji odlikuju posebno visoke mere bezbednosti smešteni su mahom osuđeni na 40 godina zatvora, među kojima su pored Ulemeka, nekadašnji šef Državne bezbednosti Radomir Marković, zemunac Miloš Simović i drugi.

Ulemek je osuđen na po 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đindića 2003. godine, zločina “zemunskog klana”, četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali 1999. godine i ubistva Ivana Stambolića 2000. godine.

Ulemek je u pritvoru od maja 2004. godine kada se posle više od godinu dana bekstva predao policiji.

On je inače ključni svedok tužilaštva u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, jer je nakon njegovog iskaza u januaru 2014. godine pokrenuta zvanična istraga protiv osumnjičenih za ubistvo.

Kako je tada saopštilo tužilaštvo za organizovani kriminal, Ulemek nije tražio protiv usluge.