Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LEGIJA želi na slobodu, JER NJEGOV ZATVOR PREVIŠE KOŠTA GRAĐANE SRBIJE!

Ilustracija: Novosti.rs

LEGIJA želi na slobodu, JER NJEGOV ZATVOR PREVIŠE KOŠTA GRAĐANE SRBIJE!

Milorad Ulemek Legija je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Zorana Đinđića, a sada traži da bude pušten na slobodu.

Srbija
Izvor: alo.rs

Ulemek je zatražio od suda da ga oslobodi za pobunu „crvenih beretki“ kako građani Srbije ne bi plaćali njegov dolazak na suđenja!

"Svaki moj odlazak iz zatvora nije jeftin jer me prati nekoliko bezbednosnih službi, čime se izbija novac poreskim obveznicima. Zato bi bilo najcelishodnije da odbacite optužnicu jer ovo traje već pet godina, slušamo iste priče, pa ne vidim svrhu da me više ovamo dovodite. Pokazaće se da smo mi u pravu", kazao je Legija.

Uveren je da se „protiv njega vodi politički proces“ pokrenut pred izbore 2012.

"Optužnica je podignuta tek nakon 10 godina na osnovu privatne krivične prijave porodice Đinđić kako bi se dokazala pozadina ubistva premijera, a sad se navršilo 15 godina od protesta JSO. Tužilaštvo pokušava da nam natovari da smo bili protiv Haškog tribunala, što nije tačno", kazao je Ulemek.

NE MOŽE BEZ SUPRUGE!

U sud je juče došla i Legijina supruga Aleksandra Ivanović (42), sa kojom je, kako piše list "Alo!" razmenjivao šifrovane poruke kroz staklo. On je sav blistao i svako malo se okretao prema Aleksandri, koja je sedela u publici, a Ulemekova majka Natalija kaže da je „On sav srećan kada Aleksandra dođe, a kada je nema, onda je nervozan“.