Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LIGA NACIJA: Srbija u grupi sa Crnom Gorom, Rumunijom i Litvanijom

Foto: radiokameleon.ba

LIGA NACIJA: Srbija u grupi sa Crnom Gorom, Rumunijom i Litvanijom

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće sa selekcijama Crne Gore, Litvanije i Rumunije u četvrtoj grupi Lige C u novoformiranoj Ligi nacija, odlučeno je žrebom u Lozani.

Srbija
Izvor: RTS

Voljom žreba, odlučeno je da se Srbija (konačno) sastane sa Crnom Gorom, prvi put od raspada Državne Zajednice 2006. godine.

Uz to, "orlovi" će igrati i sa još jednim susedom, selekcijom Rumunije, koja trenutno zauzima 40. mesto na Fifinoj rang-listi.

Poslednji, treći i verovatno najslabiji rival u grupi je tim Litvanije, koji je trenutno 147. reprezentacija sveta.

U preostalim grupama C Lige nacija igraće Škotska, Albanija i Izrael (1), Mađarska, Grčka, Finska, Estonija (2) i Slovenija, Norveška, Bugarska, Kipar (3).

Pobednici grupa izboriće plasman u B Ligu, dok će poslednjeplasirani ispasti u D Ligu nacija.

U A Ligi nacija sastaće se Nemačka, Francuska, Holandija u prvoj, Švajcarska, Island, Belgija u drugoj, Poljska, Italija i Portugalija u trećoj i Hrvatska, Engleska, Španija u četvrtoj grupi.

U B Ligi nacija sastaće se Slovačka, Ukrajina i Češka u prvoj, Rusija, Švedska, Turska u drugoj, Austrija, Bosna i Hercegovina i Severna Irska u trećoj i Vels, Republika Irska i Danska u četvrtoj grupi.

U D Ligi nacija sastaće se Gruzija, Letonija, Kazahstan, Andora u prvoj, Belorusija, Luksemburg, Moldavija, San Marino u drugoj, Azerbejdžan, Farska Ostrva, Malta, Kosovo u trećoj i Makedonija, Jermenija, Lihtenštajn i Gibraltar u četvrtoj grupi.

Termini utakmica Lige nacija su: 6–8. septembra, 9–11. septembra, 11–13. oktobra, 14–16. oktobra, 15–17. novembra i poslednji u periodu između 18. i 20. novembra.

Završni turnir na kome mogu da učestvuju samo selekcije iz A Lige biće održan od 5. do 9. juna 2019. godine.