Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LIGAŠI SLAVE odlazak bivše ministarke!

Liga socijdemokrata Vojvodine logo

LIGAŠI SLAVE odlazak bivše ministarke!

Liga paora Vojvodine pozdravlja činjenicu što će, kako kažu, mlad, pametan i energičan čovek iz Vojvodine doći na mesto ministra poljoprivrede.​

Srbija
Autor: NB

Liga paora Vojvodina saopštila je da pozdravlja odlazak ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković jer je, prema njihovom sudu, unazadila i upropastila vojvođansku poljoprivredu i poljoprivredu uopšte.

"Za vreme njenog mandata subvencije poljoprivrednicima su smanjene na trećinu, donet je katastrofalan Zakon o poljoprivrednom zemljištu kojim se državna zemlja, pod sumnjivim okolnostima, poklanja nekakvim investitorima. Vlada Republike Srbije donela je zaključak koji je legalizovao uzurpaciju državne zemlje. Za dve godine mandata Snežane Bogosavljević Bošković uzurpatori zemlje su nagrađeni, a vojvođanski paori uništavani, hapšeni i dovedeni do prosjačkog štapa, zbog čega su primorani da beže iz Vojvodine, pa i iz Srbije. U vojvođanskim oranicama zavladala je anarhija, a u atarima se proletos češće sretao policijski automobil nego traktor", navodi se u saopštenju Liginih paora.

Miloš Šibulov, kao predsednik Lige paora Vojvodine istakao je da pozdravlja činjenicu što će, kako kaže, mlad, pametan i energičan čovek iz Vojvodine doći na mesto ministra poljoprivrede.

"Očekujemo da Branislav Nedimović neće zaboraviti da je Sremac. Verujemo da neće zaboraviti Banat i Bačku, da će zastupati interese vojvođanskih paora i poljoprivrednika iz Srbije. Takođe, očekujemo da neće biti eksponent stranog kapitala i tajkuna", zaključuju se u saopštenju.