Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Linta: Kovačeve izjave su vrhunac licemerja

Foto: Medija centar

Linta: Kovačeve izjave su vrhunac licemerja

Linta je preporučio Kovaču da pažljivo pročita pokajničku knjigu prvog ministra policije u Tuđmanovoj Hrvatskoj, Josipa Boljkovca, pod nazivom "Istina mora izaći van"

Srbija
Izvor: Agencije

Pitanje ministra spoljnih poslova Hrvatske Mire Kovača da li je Beograd pokrenuo istragu o reketiranju Banskih dvora oktobra 1991. godine jer su piloti JNA, tobože, imali zadatak da unište političko rukovodstvo Hrvatske i ubiju Franju Tuđmana, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je vrhunskim licemerjem.

"Kovač dobro zna da je glavni krivac za rat u Hrvatskoj režim Franje Tuđmana koji je izvršio agresiju na Jugoslaviju i na Srbe s ciljem stvaranja etnički čiste hrvatske države", ističe se u saopštenju.

Linta je preporučio Kovaču da pažljivo pročita pokajničku knjigu prvog ministra policije u Tuđmanovoj Hrvatskoj, Josipa Boljkovca, pod nazivom "Istina mora izaći van", u kojoj argumentovano tvrdi da je Hrvatska napala Srbe i Jugoslaviju.

Linta, takođe, pita Kovača kada će Hrvatska početi da goni i kažnjava političare i vojnike koji su odgovorni za ubijstva srpskih civila i zarobljenika.

"Vrhunska je drskost i provokacija da Kovač i drugi hrvatski zvaničnici pokušavaju da Srbiji drže lekcije šta mora da učini u oblasti suđenja za ratne zločine, poštovanju prava manjina, naknadi štete za porodice žrtava", dodaje se u saopštenju.

Preostali Srbi u Hrvatskoj su najugroženija manjina u Evropi i preti im potpuni nestanak ako Brisel, Vašington i Berlin ne pošalju jasnu poruku zvaničnom Zagrebu da je konačno došlo vreme da Hrvatska mora da započne proces deustašizacije i suočavanja sa svojom zločinačkom prošlošću, ističe Linta.