Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ljajić: Cene rominga u regionu od danas dodatno snižene

Foto: sdpsrbije.rs

Ljajić: Cene rominga u regionu od danas dodatno snižene

Cene usluga rominga za građane Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije od danas su dodatno snižene, izjavio je ministar tgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Srbija
Izvor: Tanjug

Niže cene rominga u četiri zemlje regiona rezultat su primene druge faze sporazuma koji je Ljajić sa resornim ministrima Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije potpisao u septembru 2014. godine.

Ljajić je precizirao da, u skladu sa potpisanim sporazumom, od danas odlazni pozivi u romingu za pomenute četiri zemlje koštaju 0,24 evra po minutu, umesto dosadašnjih 0,29 evra, dok minut dolaznog poziva košta 0,07 evra umesto dosadašnjih 0,08 evra.

Cena pojedinačne SMS poruke je 0,08 evra umesto dosadašnjih 0,09 evra, rekao je Ljajić, dok je, kako je dodao, najviše pojeftinilo korišćenje interneta, jer jedan megabajt sada košta 0,45 evra umesto dojučerašnjih 0,70 evra.

"Cene korišćenja rominga u četiri zemlje regiona od danas su u proseku niže za oko 20 posto. I to nije kraj snižavanju, pošto nas od 1. jula naredne godine čekaju još niže cene rominga u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji", zaključio je Ljajić.