Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ljajić: HULIGAN Zukorlić PODRŠKU dobija odnekud iz BEOGRADA

Ilustr/ NB

Ljajić: HULIGAN Zukorlić PODRŠKU dobija odnekud iz BEOGRADA

"Čim se dozvoljava da može da radi šta hoće, da niko ne interveniše, da se nadležne institucije prave i gluve i slepe..."

Srbija
Izvor: Politika

Potpredsednik vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da Sveopšti sabor islamske zajednice u Novom Pazaru, koji je bio sazvao narodni poslanik i bivši muftija Muamer Zukorlić, nije nikakav sabor, već predstava za publiku u Beogradu po principu "ja ću vam praviti probleme ukoliko ne rešite moje lične zahteve"

"To u Sandžaku više ne prolazi", rekao je Ljajić u intervjuu "Politici".

Na konstataciju da se ti Zukorlićevi zahtevi tiču univerziteta, on kaže da se "priča okreće da se dobije podrška u Beogradu".

"Nažalost, on tu podršku ima odnekud, čim se dozvoljava da može da radi šta hoće, da niko ne interveniše, da se nadležne institucije prave i gluve i slepe", rekao je Ljajić.

Na konstataciju da ispada da je Zukorlić jači od Vrhovnog suda, Ljajić odgovara da je "sigurno jači" i da za to nema objašnjenje.

Na primedbu da zvaničnici tvrde da niko nije jači od države, mada bi neko dodao "osim navijača", a sada izgleda i Zukorlića, Ljajić kaže:

"Pa on i jeste zapravo navijač i huligan. On nije ništa drugo nego to. To su iste metode, isti recepti, apsolutno identično sve, nikakve razlike tu nema".