Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ljajić: Kandidovaću se za predsednika

Foto: Tanjug/ O. Toskić

Ljajić: Kandidovaću se za predsednika

Predsednik Socijaldemokratske patije Srbije Rasim Ljajić najavio je da će se naredne godine kandidavati na predsedničkim izborima.

Srbija
Izvor: Tanjug

Predsednik Socijaldemokratske patije Srbije Rasim Ljajić najavio je da će se naredne godine kandidavati na predsedničkim izborima.

"Kako sada stvari stoje kandidovaću se na predsednickim izborima, pa neka građani daju svoj sud o tome kako sam radio na različitim pozicijama. Vaznija mi je ta ocena nego bilo koja pozicija ili fotelja", rekao je Ljajić za "Blic".

Upitan da li to znaci da neće biti u sledećoj Vladi, on kaze da nema "nikakvu želju, niti preterana očekivanja", kao i da o tome ne odlučuje.

Ljajić je naveo da će o sastavu vlade odlučivati lider SNS Aleksandar Vučić i da će osim koalicije okupljne oko SNS u kojoj učestvuje i SDPS u vladi biti i SVM.

"Verujem da će biti mesta i za druge stranke ne samo za 131 poslanika koliko nasa lista ima i da će se krug podrske u parlamentu prosiriti", rekao je Ljajić.

Ljajić ocenjuje i da je dosadašnja vlada solidno funkcionisala, a hoće li u sledećoj biti mesta za socijaliste, kako je naveo, reći će Vučić.

Povodom izjave nosioca liste Bošnačke demokratske zajednice Sandžaka Muamera Zukorlića da očekuje Vučićev poziv u vladu, Ljajić kaze da "Zukorlića nista drugo i ne zanima sem da bude u vlasti".

On je dodao da Vučić bira ljude koji po njegovom misljenju mogu da doprinesu reformama. "Licno mislim da Zukorlić ne moze nista da doprinese", smatra Ljajić.

Upitan da prokomentariše to što je do sada promenio vise razlicitih resora u vise vlada, on kaze da zbog toga i nema zelju da ucestvuje u novoj vladi.

"Nemaju drugu kritiku. Ne govore sta sam i kako radio, već koliko sam ministarstava promenio. To nije jeres. Jeres bi bio da sam nesto ukrao ili pronverio. Ako za ovu zemlju i građane nisam uradio nesto dobro sigurno nisam ni lose", rekao je Ljajić.

On je ocenio i da je njegov mandat kao ministra trgovine, turizma i telekomunikacija bio njuspešniji do sada, iako je trajao dve godine.

"Zavrsili smo digitlizaciju, doneli drzavi preko 100 miliona evra, uveli 4G tehnologiju. U turizmu smo ostavili najbolje rezultate u poslednjih 10 godina. Onaj ko dođe na moje mesto ne treba da brine", zaključio je Ljajić.