Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ljajić: Plan nije skovan sa Vučićem, imam pravo da se kandidujem

Foto: Tanjug/ O. Toskić

Ljajić: Plan nije skovan sa Vučićem, imam pravo da se kandidujem

Kabinet aktuelnog predsednika Srbije još nije zvanično potvrdio da će se Tomislav Nikolić odlučiti za pokušaj osvajanja novog predsedničkog mandata.

Srbija
Izvor: B92

Prvi političar koji je najavio učešće na predsedničkim izborima sledeće godine je Rasim Ljajić. On za B92 kaže da je takvu odluku doneo samostalno.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da sada ne želi da se bavi predsedničkim izborima, ali poručuje da će Ljajić, u koga ima puno poverenje, biti u novoj vladi.

Neće više da mu svi broje godine ministrovanja, hoće ocenu građana. Zato bi Rasim Ljajić da na 15-godišnji mandat u vladi stavi tačku, a na bavljenje politikom jednu veliku zapetu, iza koje bi možda usledio boravak na Andrićevom vencu. Ljajić objašnjava da nema nerealna očekivanja i da kandidatura nije nikakav skriveni plan skovan s Aleksandrom Vučićem da bi se nekom drugom kandidatu otimali glasovi.

“Mislim da imam legitimno pravo da izađem na izbore da izmerim i sebe i svoju stranku i to je jedini cilj koji želim da ostvarim na tim predsedničkim izborima. Ovo je samostalna inicijativa, nema ambiciju ili plan da od bilo koga tražim podršku, ovo je stranačka stvar“, rekao je Ljajić.

Nejasno je šta će prethoditi želji predsednika SDPS-a da postane predsednik Srbije. Ljajić kaže da nema nikakvu želju, niti preterana očekivanja što se tiče novog tima u Nemanjinoj 11, a on, objašnjava, o tome ne odlučuje. Ipak, za premijera Srbije nema dileme da će Rasim Ljajić za početak opet u ministarsku fotelju. Vučića, s druge strane, sada ne zanimaju predsednički izbori.

“Imam puno poverenje u Rasima i njegove odluke i on kao partijski lider ima prava da donosi odluke kakve želi. To je njegova odluka, nije doneo u saglasju sa mnom, niti ima potrebe da to radi, tako da Rasimu želim svu sreću, on će biti deo vlade, a mene to nemojte da pitate do mesec dana pred izbore“, naveo je Vučić.

Kabinet aktuelnog predsednika Srbije još nije zvanično potvrdio da će se Tomislav Nikolić odlučiti za pokušaj osvajanja novog predsedničkog mandata.

Opozicija u parlamentu najavljuje zajedničkog kandidata i pojedini mediji pišu da bi to mogao da bude prvi čovek Novog Beograda Aleksandar Šapić. Rasim Ljajić je za sada jedini političar koji je zvanično najavio učešće u predsedničkoj trci.