Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LJAJIĆ: UGLJANIN PROFITIRA u NP na krilima "podrške Erdoganu"

Rasim Ljajić/ Foto: N1 video printscreen

LJAJIĆ: UGLJANIN PROFITIRA u NP na krilima "podrške Erdoganu"

Ljajić je istakao da je dogovor koji su prihvatile sve stranke bio da ne bude turskih zastava.

Srbija
Izvor: Agencije, Novosti.rs

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je skup podrške turskom narodu i Tajipu Redžepu Erdoganu u Novom Pazaru, Sulejman Ugljanin pretvorio u ličnu i partijsku promociju Sandžačke demokratske akcije (SDA).

Ljajićeva stranka, zajedno sa SDA i strankom Muamera Zukorlića, Bošnjačkom demokratskom zajednicom Sandžaka (BDZS), podržala je prošlonedeljni skup u Novom Pazaru, ali je, prema Ljajićevim rečima, vijorenjem turskih zastava zajedno sa porukama koje su poslate sa tog skupa, bačena senka na događaj koji je bio drugačije zamišljen.

"Skup je iniciralo udruženje studenata koji studiraju ili su nekada studirali u Turskoj i uslov za naše učešće bio je da to ne bude politička i stranačka manifestacija. U Novom Pazaru gotovo da nema porodice koja nema neke rodbinske veze sa nekim u Turskoj, mnogo ljudi živi od trgovine s Turskom, koja je značajno investirala u srpsku privredu. Smatrali smo da bi naše odsustvo sa skupa bilo, ako ništa drugo, iracionalno i nemoralno", rekao je Ljajić na pitanje novinara dnevnog lista "Večernje novosti" otkud SDPS u društvu Ugljanina i Zukorlića.

Ljajić je tom beogradskom listu rekao da je dogovor koji su prihvatile sve stranke bio da ne bude turskih zastava.

"A ako ih bude, da budu zastupljene u istoj meri kao i srpske. Međutim, sve se otelo kontroli. Nisam lično prisustvovao skupu, niti čuo neprimerene povike, ali ako se to desilo, onda je to još jedan autogol", kazao je Ljajić.

Skup pod nazivom "Podržimo Tursku i volju njenog naroda" organizovala je neformalna grupa građana Društvo prijatelja Turske, a podržale su ga tri najjače bošnjačke partije u tom gradu- SDPS, SDA, BDZS.

Okupljeni su preko video-bima direktno pratili veliki miting podrške Erdoganu u Istanbulu, kao i njegovo obraćanje, a na bini su se vijorile zastave Srbije, Turske i Sandžačkih Bošnjaka.

Na skupu je pročitana poruka ambasadora Turske u Srbiji Mehmeda Kemala Bozaja, kao i brojna pisma podrške, a prisutnima su se osim organizatora obratili i studenti iz tog grada koji studiraju u Turskoj.

Na kraju skupa je upućena dova (molitva) turskom narodu.