Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LSV: Podrška novinarima i urednicima RTV-a

Liga socijdemokrata Vojvodine logo

LSV: Podrška novinarima i urednicima RTV-a

Oni ističu i da očekuju primerenu reakciju zaštitnika građana i nadležnih državnih institucija zbog, kako navode, svega što se dešava na javnom servisu

Srbija
Autor: NB

Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje talas smena na Radio televiziji Vojvodine i pruža apsolutnu podršku svim novinarima, urednicima i novinarskim udruženjima u njihovom protestu zbog očite političke čistke u toj medijskoj kući, stoji u saopštenju te političke stranke.

Oni ističu i da očekuju primerenu reakciju zaštitnika građana i nadležnih državnih institucija zbog, kako navode, svega što se dešava na javnom servisu, koji je vlasništvo svih građanki i građana Vojvodine i za čiji rad oni plaćaju tv pretplatu..

"Kada se ovim dešavanjima doda i retorika glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti Ratka Dmitrovića koji novinarke i novinare Nezavisnog udruženje novinara Srbije optužuje za ustaštvo, te ćutanje ministra kulture i informisanja Ivan Tasovca, više je nego jasno da se vraćamo u mračne devedesete", dodaje se u saopštenju LSV-a.

U Ligi navode i da će od evropskih zvaničnika zatražiti reakciju na ovakav odnos prema medijima, jer on utiče na evropski put i otvaranje poglavlja 23 i 24 za pristup Evropskoj uniji.