Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LSV: Sa žaljenjem pratimo urušavanje DS-a

LSV/ logo

LSV: Sa žaljenjem pratimo urušavanje DS-a

U saopštenju Lige socijaldemokrata Vojvodine se navodi kako ova stranka uzvraća zahvalnost Demokratskoj stranci za dvadesetogodišnju saradnju.

Srbija
Autor: NB

"Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da polemiše sa onim što je ostalo od DS-a. Oni se već svađaju i optužuju sami između sebe", navode iz LSV-a.

Kako ligaši navode, nije se LSV „istorijski mirila“ sa SPS-om, nego DS i nije LSV omogućavala prekrajanje izborne volje građana otimanjem mandata Srpskoj radikalnoj stranci i time stvarala Srpsku naprednu stranku, nego je to radio DS.

"Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem prati urušavanje Demokratske stranke, njihovo raslojavanje, svađe i činjenicu da se čitavom nizu korupcionaških afera sa kojima se dovode u vezu, sada dodaje i afera sa nestankom stranačkog novca. Od srca im želimo da što pre reše barem deo svojih problema i budu u stanju da konstruktivno doprinesu razvoju grada. U međuvremenu, Liga će preuzeti svoj deo odgovornosti za komunalno funkcionisanje Novog Sada", piše u saopštenju.

"Liga socijaldemokrata Vojvodine je opoziciona stranka na pokrajinskom i republičkom nivou, a o saradnji sa Srpskom naprednom strankom na lokalnom nivou, puno smo naučili iz lokalnih koalicija u kojima je DS bio do pred same izbore, ili je u njima trenutno", zaključuju iz Lige.