Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LSV se pravda nakon medijskih napada:  Ne odbijamo poziv za pomoć Novom Sadu

Aleksandar Kravić/ Foto: LSV

LSV se pravda nakon medijskih napada: Ne odbijamo poziv za pomoć Novom Sadu

"Gradski odbor LSV Novi Sad odlučio je da prihvati poziv za učešće u gradskoj vlasti jer je činjenica da su Novom Sadu neophodni krupni rezovi, veliki potezi, reorganizacije i infrastrukturni projekti", naveli su iz LSV-a

Srbija
Autor: NB

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je juče saopštio da će ući u gradsku vlast u Novom Sadu, nakon čega su usledile mnogobrojne kritike na račun takve odluke novosadskih Ligaša.

LSV ističe da su oni važni za Novi Sad jer imaju ljude i znanje koji bi mogli doneti doprines gradu, te da se program koji je predočen toj stranci od strane stožera novosadske vlasti, odnosno SNS-a, u velikoj meri poklapa sa Liginim planom i prioritetima u razvoju Novog Sada. Naglašavaju da nemaju pravo da odbiju poziv za pomoć Novom Sadu.

"Gradski odbor LSV Novi Sad odlučio je da prihvati poziv za učešće u gradskoj vlasti jer je činjenica da su Novom Sadu neophodni krupni rezovi, veliki potezi, reorganizacije i infrastrukturni projekti", naveli su iz LSV-a u saopštenju za medije.

"Aktivno ćemo učestvovati u gradskoj vlasti kako bi maksimalno unapredili život građanki i građana, što je i normalan cilj svake stranke, naročito na lokalnom nivou. Ujedno, odluka o učešću u lokalnoj vlasti znači ne samo veliku odgovornost prema našem gradu i prema našim biračima, nego i našim političkim ciljevima, jer je rad za bolji, opremljeniji i uređeniji Novi Sad, neizostavan deo borbe za bolji život u AP Vojvodini i i njenu punu autonomiju", zaključuju Ligaši u saopštenju koje je potpisao Aleksandar Kravić, predsednik GO te stranke i budući drugi čovek najveć grada u APV.