Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
LSV spremna na razgovor sa SNS, ali imaju svoje stavove

Bojan Kostreš Foto: lsv.rs

LSV spremna na razgovor sa SNS, ali imaju svoje stavove

​"Mi razgovor sa SNS ne bismo odbili, ali imamo svoje političke stavove koje ne menjamo i ako bismo se oko toga složili, može. Nama je politika najvažnija, a da li ćemo biti opozicija ili pozicija, to nam je svejedno" kaže Kostreš.

Srbija
Autor: Tanjug, Blic, NB

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je u razgovoru za "Blic" da bi ta stranka prihvatila pregovore sa Srpskom naprednom strankom o ulasku u novu Vladu, ali ako bi se SNS složio sa političkim stavovima ligaša.

"Mi razgovor sa SNS ne bismo odbili, ali imamo svoje političke stavove koje ne menjamo i ako bismo se oko toga složili, može. Nama je politika najvažnija, a da li ćemo biti opozicija ili pozicija, to nam je svejedno", rekao je Kostreš za Blic.

"Da li bismo mi SNS-u bili prihvatljivi i da li bi oni bili spremni da razgovaraju o našim dobro poznatim stavovima i programu, takode je pitanje, ali ne treba praviti racun bez krčmara", kazao je Kostreš.

Na konstataciju da je odsustvo lidera LSV Nenada Čanka sa sastanaka opozicionih stranaka u prethodnom periodu bilo je upadljivo, Kostreš kaže da "ako sumnjate u regularnost izbora, onda na njih i ne izađete" i da "cirkus koji se dešavao u RIK-u ne razume".

Kostreš je na temu ulaska u vlast sa naprednjacima pričao iz za "Politiku" rekavši da je SNS apsolutni pobednik izbora, te da ligaši nemaju problem da razgovaraju sa svima, ali da čekaju da vide da li će dobiti poziv i koje će teme razgovora biti.

Upitan zašto gaji skepsu oko učešća LSV-a u pokrajinskoj vladi, on kaže da Liga i SNS, prema njegovim saznanjima, „nemaju politike koje mogu da daju neku sinergiju".

"Sve zavisi od politike koju će SNS voditi prema Vojvodini. LSV 26 godina ima identične stavove oko vojvođanske autonomije i mi ih nećemo menjati. Pretpostavljam da ni SNS neće odustati od svog programa. Da li ćemo naći zajednički jezik s njima u velikoj meri zavisi od toga kakav će biti program nove vlade i šta misle da urade u Vojvodini", zaključuje Kostreš u izjavi za Politiku.

"Pajtić" je mogao da pozove da se glasa za Čedu i Borisa

Kostreš je naveo da je "Bojan Pajtić, ako je hteo da pomogne prijateljima u nevolji", mogao da pozove da se glasa za "Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića, čiji cenzus je takođe mogao da bude doveden u pitanje, a ne za DSS i Dveri".