Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ludilo sa naoružanjem se nastavlja: POKRALI BEOGRADSKE KASARNE!

Ilustracija: N1

Ludilo sa naoružanjem se nastavlja: POKRALI BEOGRADSKE KASARNE!

Iz Ministarstva odbrane javljaju da je nakon rutinske kontrole ustanovljeno da fali 70 poluatomatskih pištolja, pet automatskih pušaka u dva sanduka municije.

Srbija
Autor: Nova borba

Iz tog ministarstva navode da je izvrešena redovna kontola stanja materijalnih sredstava, naoružanja i municije u skladištima u garnizonu Beograd, te da je u jednom od njih ustanovljeno da nedostaje 70 poluautomatskih pištolja CZ-99 9 mm, pet automatskih pušaka M-70 AB2 7,62 mm i dva sanduka municije kalibra 7,62 mm i 9 mm.

"Odmah po utvrđivanju nestanka naoružanja i municije, ministar odbrane i načelnik Generalštaba VS formirali su komisije nadležne za utvrđivanje uzroka nastanka ovog vanrednog događaja. U istražne radnje uključeni su Vojnobezbednosna agencija, Vojna policija i Tužilaštvo. O rezultatima istrage javnost će biti blagovremeno obaveštena. Ministar odbrane naredio je vanrednu kontrolu svih magacina ličnog naoružanja i opreme", navodi se u saopštenju.

Tvrdi se i da su u cilju povećanja fizičko-tehničkog obezbeđenja vojnih skladišta, ministar odbrane i načelnik Generalštaba VS već preduzeli odgovarajuće radnje i u Planu opremanja za 2017. godinu predviđena su znatna finansijska sredstva za nabavku opreme koja će omogućiti pojačan video nadzor takvih objekata.

"Radi efikasnije kontrole, novi sistemi video-nadzora biće uvezani sa postojećim centralizovanim sistemom elektronskog nadzora", zaključuju iz Ministarstva odbrane.